Μουντιάλ 2014: Βραζιλία-Κροατία 3-1

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 00:54
UPD:00:56
A- A A+

Η «κατάρα των φαβορί» πλανήθηκε για 70 λεπτά πάνω από την «Κορίνθιανς Αρένα» του Σάο Πάολο, όμως το ταλέντο ενός ποδοσφαιριστή που έχει όλες τις προδιαγραφές για να πάρει θέση μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών ήταν αρκετό για να την ξορκίσει και να λυτρώσει 65.000 θεατές.

Ο 22χρονος Νεϊμάρ σκόραρε τα δύο γκολ της ανατροπής Βραζιλίας στην αγχώδη και κοπιαστική νίκη της Σελεσάο επί της Κροατίας με 3-1, επιτρέποντας στην ομάδα του Λουίς Σκολάρι να έχει νικηφόρο ντεμπούτο στο 20ό Μουντιάλ που η ίδια διοργανώνει και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν, μαζί με τον Μέσι, ως φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Ο αγώνας ξεκίνησε πάντως «ανάποδα» για τους οικοδεσπότες, που αφού έχασαν την ευκαιρία στο 6ο λεπτό με την κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ να φεύγει άουτ, είδαν τον Μαρσέλο να σκοράρει εις βάρος του Χούλιο Σέζαρ στο 11ο λεπτό, από την προσπάθεια του Γέλαβιτς.

Η «Χρβάτσκα» όμως έκανε το λάθος να δώσει πολύ χώρο στη Βραζιλία μετά το 0-1, με αποτέλεσμα να αμύνεται μεν αποτελεσματικά αλλά να μην μπορεί να περάσει τη σέντρα, καθώς οι μέσοι της δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Η Βραζιλία είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και όταν οι μέσοι της άρχισαν να πατούν στην περιοχή του Πλετίκοσα η πίεση εντάθηκε.

Στο 22΄ ο Κροάτης τερματοφύλακας απέκρουσε εκπληκτικά το σουτ του Όσκαρ, στο 29΄ ο Σέζαρ μπλόκαρε την κεφαλιά του Όλιτς και στο 29΄ ο Νεϊμάρ χτύπησε για πρώτη φορά, όταν ευνοημένος και από τις κόντρες ισοφάρισε με συρτό αριστερό σουτ από τα 25 μέτρα, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι.

EURONEWS

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τους γηπεδούχους να έχουν μεν κατοχή αλλά να μην απειλούν και να δέχονται το «δώρο» του Ιάπωνα διαιτητή Γιουίκι Νισιμούρα, ο οποίος έδειξε πολύ εύκολα τα 11 μέτρα στο 69΄, σε ακόμη πιο εύκολο πέσιμο του Φρεντ στο μαρκάρισμα του Λόβρεν.

Ο Νεϊμάρ στήθηκε απέναντι στον Πλετίκοσα για το 2-1, παρότι ο Κροάτης πορτιέρε βρήκε την μπάλα και αφού στις καθυστερήσεις ο Σέζαρ έσωσε τη Βραζιλία αποκρούοντας το σουτ του Πέρισιτς, στην αντεπίθεση που ακολούθησε ο Όσκαρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις