Δ. Στρατούλης: Απάνθρωπη απόφαση κυβέρνησης - ΣΕΒ για ομαδικές απολύσεις

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 11:37
UPD:11:41
EUROKINISSI

Ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για συναπόφαση της κυβέρνησης και του ΣΕΒ «πολιτικά και κοινωνικά εγκληματική», που -όπως αναφέρει- αποτελεί την κερκόπορτα για προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων στο ΑΣΕ» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ακραία αντεργατική και απάνθρωπη χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης την έγκριση, από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, των ομαδικών απολύσεων στη Χαλυβουργία Ελλάδος. 

Ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για συναπόφαση της κυβέρνησης και του ΣΕΒ «πολιτικά και κοινωνικά εγκληματική», που -όπως αναφέρει- αποτελεί την κερκόπορτα για προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων στο ΑΣΕ».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων «θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της ανεργίας, θα εντείνει το κλίμα ανασφάλειας των εργαζομένων, θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοτική αυθαιρεσία και θα οδηγήσει στην μετατροπή των χώρων εργασίας σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα».

Ακόμη εκτιμά πως εάν «περάσουν» οι ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία, δεν θα μείνει όρθιος κανένας φραγμός στις απολύσεις και απαιτεί από την ανάκληση της σχετικής απόφασης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή