Παρέμεινε στη Σούπερ Λίγκα η Ξάνθη

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 23:01
UPD:23:33
EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Στη Σούπερ Λίγκα θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο η Ξάνθη, καθώς νίκησε στον αγώνα-μπαράζ του «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-1 κι αφού χρειάστηκε να φτάσει σε ανατροπή, με τους Γούτα (45΄+) και Ράνο (82΄) να απαντούν στο γκολ του Γκούρμα από το 34ο λεπτό.

Η ομάδα της Θράκης κατόρθωσε να διατηρηθεί για 25η συνεχή χρονιά στα «σαλόνια» της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας, καθώς από την περίοδο που κέρδισε την άνοδο στην (τότε) Α΄ Εθνική ουδέποτε έχει υποβιβαστεί.

Το επίτευγμα των «ακριτών» προσλαμβάνει μάλιστα ιδιαίτερες διαστάσεις καθώς η Ξάνθη έπαιξε ύστερα από περίπου δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας, δεν είχε στη διάθεσή της τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Σολάρι), ενώ από το 48ο λεπτό είχε αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής (απευθείας κόκκινη) του Μάνταλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των διαρκών αντεγκλήσεων και της τεταμένης ατμόσφαιρας, είχε συχνές διακοπές, διαμαρτυρίες αλλά και αποβολές παραγόντων, αλλά η ποιότητά του κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο. 

Το σκορ άνοιξε στο 34΄ ο Γκούρμα με απίστευτο διαγώνιο δεξί σουτ αλλά η φάση ξεκίνησε από οφ σάιντ του Μόνχε, η Ξάνθη όμως διατήρησε την ψυχραιμία της και αφού ο Κάλβο «σημάδεψε» το δοκάρι του Γκίτκου στο 43΄, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γούτας έκανε το 1-1, αλλά από αντικανονική θέση.

Ακόμη και μετά την αποβολή, πάντως, το συγκρότημα της Θράκης διαχειρίστηκε τον αγώνα με σύνεση και εμπειρία και επιβραβεύθηκε γι΄ αυτό στο 82ο λεπτό με το «χρυσό» γκολ του Ράνου, αλλά την παραμονή κράτησε ο Κυριακίδης με απίθανη επέμβαση σε σουτ του Ιωάννου, στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις