Κύπρος: Αντιδράσεις για την απαγόρευση τέλεσης λειτουργίας σε κατεχόμενες εκκλησίες

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 18:26
UPD:18:28
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είχαν ζητήσει να τους επιτραπεί να τελέσουν λειτουργία στους ναούς Προφήτη Ηλία και Αγίας Μαρίνας στην Τύμπου, Αγίας Παρασκευής στον Αγιο Θεόδωρο Καρπασίας και Αγίας Μαρίνας Κυθρέας.

A- A A+

Καταδίκασε το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών την άρνηση του κατοχικών αρχών να επιτρέψουν την τέλεση θείας λειτουργίας σε εκκλησίες που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Ειδικότερα οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είχαν ζητήσει να τους επιτραπεί να τελέσουν λειτουργία στους ναούς Προφήτη Ηλία και Αγίας Μαρίνας στην Τύμπου, Αγίας Παρασκευής στον Αγιο Θεόδωρο Καρπασίας και Αγίας Μαρίνας Κυθρέας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, η ενέργεια αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατα διακοπείσας θείας λειτουργίας των Μαρωνιτών στον Άγιο Αντώνιο Κυθρέας, συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της θρησκείας, που προστατεύεται από την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επισημαίνεται δε ότι το εν λόγω συμβάν δεν συνάδει με την προσπάθεια δημιουργίας καλού κλίματος στις υπό εξέλιξη συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή