Υπ. Δικαιοσύνης: Αναστολή βουλευτικών προνομίων μετά από αμετάκλητη παραπομπή

Για κακούργημα ή ορισμένα πλημμελήματα
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 17:14
UPD:17:55
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το μέτρο θα εφαρμόζεται για τα προνόμια των βουλευτών που αφορούν αυτοκίνητα, ταχυδρομική ή τηλεφωνική ατέλεια, δωρεάν εισιτήρια, επίδομα γραφείου, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται η βουλευτική αποζημίωση.

A- A A+

Άμεση αναστολή των προνομίων τους θα επιβάλλεται σε εν ενεργεία βουλευτές που παραπέμπονται αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για ορισμένα πλημμελήματα. Οριστική στέρηση των προνομίων σε περίπτωση καταδίκης.

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη σχετική διάταξη αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ στις περιπτώσεις που τα πλημμελήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, απιστία δικηγόρου ή απιστία περί την υπηρεσία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, λαθρεμπορία ή τυχερά παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται για τα προνόμια των βουλευτών που αφορούν αυτοκίνητα, ταχυδρομική ή τηλεφωνική ατέλεια, δωρεάν εισιτήρια, επίδομα γραφείου, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται η βουλευτική αποζημίωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ηλίας Κασιδιάρης με δηλώσεις του έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις.

«Έχουμε μία ακόμα φωτογραφική διάταξη η οποία έχει σκοπό να πλήξει τον πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής, αλλά βλέπουν ότι μας βάζουν στη φυλακή, δολοφονούν δικούς μας ανθρώπους, μας έχουν κλέψει την κρατική χρηματοδότηση» σημείωσε μεταξύ άλλων.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή