Lonely Planet: Κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2014 η Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 16:05
UPD:16:06
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
A- A A+

Πρώτη στη λίστα των κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη για το 2014 βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με λίστα του Lonely Planet, ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οργανισμούς τουριστικών οδηγών στον πλανήτη.

Η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, καθώς συνδυάζει φυσική ομορφιά, ηλιόλουστα νησιά, εξαιρετική κουζίνα και αρχαία αξιοθέατα.

Στο δημοσίευμα, το οποίο αναμεταδίδει το CNN, τονίζεται ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μείωση στις τιμές, λόγω της κρίσης και του μικρότερου αριθμού τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ιδιαίτερη αναφορά υπάρχει στη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες, που συνδυάζουν το βραχώδες τοπίο με τη θάλασσα και τα λευκά σπίτια, ενώ γίνεται λόγος τόσο για τα ηλιοβασιλέματα, όσο και για τα εξαιρετικά κρασιά που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στα νησιά του Αιγαίου.

Τη χώρα μας, στη λίστα του Lonely Planet για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς της χρονιάς, ακολουθούν η Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, η νοτιοδυτική Αγγλία, η Ιταλία και η Δανία.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Σεβίλλη της Ισπανίας, τα νησιά Outer Hebrides στη Σκωτία, το Πλζεν της Τσεχίας, το Στάβανγκερ της Νορβηγίας και η Τουλούζ στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή