Κινητοποιήσεις για τον έναν χρόνο από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 09:58
UPD:10:49
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
A- A A+

Ένας χρόνος από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ συμπληρώνεται σήμερα και τα συνδικάτα καλούν σε πανεργατική κινητοποίηση, αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης. 

Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης. Το παρών θα δώσει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Στάση εργασίας έχουν κηρύξει οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων. Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της Ενημέρωσης για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις. 

Στις σημερινές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που αντιδρούν στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται ο ηρωικός αγώνας

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο απευθύνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος «από την επίθεση του κ. Σαμαρά στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης».

«Ένας χρόνος», συμπληρώνει, «που συνεχίζεται ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο οποίος ξεπερνά το αίτημα για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας».

«Δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανεξάρτητη, πλουραλιστική, στην υπηρεσία του πολιτισμού και της δημοκρατίας», τονίζεται σε σχετική του ανακοίνωση.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή