Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Ντράγκι στη σκιά του νέου διοικητή της ΤτΕ

Επισπεύσθηκε η συνάντηση μετά από τηλεφώνημα του προέδρου της ΕΚΤ
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 15:03
UPD:15:07
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να γνωστοποιήσει στον κ. Ντράγκι την πάγια θέση του κόμματός του από το 2000 ότι ο Διοικητής της ΤτΕ πρέπει να επιλέγεται κατόπιν διαβούλευσης και με ευρεία πλειοψηφία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στις 5:30 το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στη Φραγκφούρτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, παρουσία του υπεύθυνου του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη και του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του κόμματος Νίκου Παππά.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, κρύβει αρκετό παρασκήνιο. Κι αυτό διότι η αρχική της ημερομηνία ήταν για τις 18 Ιουνίου, ωστόσο ο κ. Τσίπρας την περασμένη Παρασκευή δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον κ. Ντράγκι με το οποίο του ζητούσε η συνάντηση να γίνει σήμερα Τρίτη.

Το γεγονός από πολλούς στην Αθήνα συνδέεται και με τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού αύριο Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας θα πρέπει να αποφασίσει για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Προβόπουλο. Επίσης αύριο ο κ. Ντράγκι θα δει σε προγραμματισμένο ραντεβού τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ ο κ. Σόιμπλε θα δει τον Γιάννη Στουρνάρα μετά από επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε, πριν τρεις μήνες, ο κ. Σόιμπλε στον πρώην πλέον ΥΠΟΙΚ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου νέου Διοικητή της ΤτΕ, παρουσία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να γνωστοποιήσει στον κ. Ντράγκι την πάγια θέση του κόμματός του από το 2000 ότι ο Διοικητής της ΤτΕ πρέπει να επιλέγεται κατόπιν διαβούλευσης και με ευρεία πλειοψηφία.

Τους δύο άνδρες θα απασχολήσει και το θέμα των ασκούμενων πολιτικών στην Ελλάδα και των επιπτώσεών τους, θέματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και το μείζον θέμα του ελληνικού χρέους, για το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κομίζει στον κ. Ντράγκι σειρά προτάσεων του κόμματός του. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή