Βραζιλία: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία στο μετρό

Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 20:23
UPD:20:26
REUTERS/NACHO DOCE

Το εργατοδικείο κάλεσε το συνδικάτο να τερματίσει την κινητοποίηση και του επέβαλε ποινή 100.000 ρεάις ανά ημέρα απεργίας.

A- A A+

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε εργατοδικείο του Σάο Πάολο την απεργία των εργαζομένων του μετρό στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας, στην οποία αναμένεται να γίνει την Πέμπτη η τελετή έναρξης και το εναρκτήριο παιγνίδι του Μουντιάλ.

«Το δικαστήριο (σ.σ. το περιφερειακό εργατοδικείο του Σάου Πάουλου) έκρινε την απεργία καταχρηστική. Θα συναντηθούμε το απόγευμα στη γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε την απεργία ή όχι», δήλωσε ο Τιάγκο Μαρσελίνιου Περέιρα, εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Το εργατοδικείο κάλεσε το συνδικάτο να τερματίσει την κινητοποίηση και του επέβαλε ποινή 100.000 ρεάις ανά ημέρα απεργίας.

EURONEWS

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν πριν από τέσσερις ημέρες, την περασμένη Πέμπτη, και προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες της πόλης. Χθες, οι απεργοί απείλησαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, εάν η διοίκηση του μετρό δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση απειλεί να προκαλέσει προβλήματα στην προσέλευση των θεατών στο γήπεδο Αρένα Κορίνθιανς, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης και το πρώτο ματς ενώπιον 60.000 θεατών. Την τελετή και τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και 11 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή