Λουτρό αίματος σε χωριό στο Κονγκό

Σφαγιάστηκαν δεκάδες χωρικοί
Σάββατο, 07 Ιουνίου 2014 18:55
UPD:18:59
REUTERS/Kenny Katombe

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι - ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά - δολοφονήθηκαν στην επαρχία Νότιο Κίβου, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σε επίθεση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με εικονολήπτη του πρακτορείου Reuters, τα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στα σπίτια τους. Οι δράστες τα πυροβόλησαν, τα μαχαίρωσαν ή έκαψαν τα σπίτια τους. Ορισμένες από τις σορούς κείτονταν μέσα στην εκκλησία ενός χωριού, ανέφερε ο εικονολήπτης του πρακτορείου.

Ο κυβερνήτης του Νότιου Κίβου, Μαρσελέν Κισάμπο, επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά έδωσε έναν χαμηλότερο απολογισμό θυμάτων, κάνοντας λόγο για 27 νεκρούς.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα θύματα πιθανόν σφαγιάστηκαν εξαιτίας διαφορών για την ιδιοκτησία κτημάτων και ζωοκλοπές ανάμεσα σε δύο φυλές στο χωριό Μουταρούλε.

Ένας δημοτικός αξιωματούχος έκανε λόγο για 33 νεκρούς, «οκτώ άνδρες, δεκατέσσερις γυναίκες, δέκα παιδιά και έναν στρατιωτικό», καθώς και για 28 τραυματίες.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τα θύματα ανήκουν στη φυλή Μπαφουλίρου. Δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών της σφαγής, αλλά τα μέλη της φυλής αυτής βρίσκονται σε διένεξη εδώ και δώδεκα χρόνια με μια άλλη φυλή, τους Μπαρούντι, για τη γη, τα βοσκοτόπια και άλλα θέματα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή