Λύση στο Κυπριακό για ενεργειακούς λόγους θέλει ο Αρίντς

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 13:48
UPD:13:54
Reuters/STRINGER

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο, με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη (δεξιά) και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου (αριστερά). Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη ότι η επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο ήταν χρήσιμη.

A- A A+

Λύση στο Κυπριακό σύντομα θέλει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς «για λόγους ενεργειακής πολιτικής». 

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Αρίντς σε ομιλία του στην Πολωνία είπε ότι «η Ε.Ε. δεν έδωσε καλές εξετάσεις για το Κυπριακό, αλλά ακόμη δεν είναι αργά» και πρόσθεσε πως «παρόλα όσα έγιναν στο παρελθόν, η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι υπέρ της λύσης του Κυπριακού».

Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη ότι η επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο ήταν χρήσιμη. Αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ανάν λέγοντας ότι ήταν η πιο προχωρημένη λύση, που τέθηκε μέχρι σήμερα για την Κύπρο.

«Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, παρά τους πολιτικούς κινδύνους είχαν πει με μεγάλη διαφορά "ναι" στη λύση. Αντίθετα, η ελληνοκυπριακή πλευρά είπε "όχι". Αν η Ε.Ε., το 2004, πίεζε την ελληνοκυπριακή πλευρά για λύση, αντί να επιβράβευε την αρνητική στάση της, θα βλέπαμε σήμερα μια πολύ διαφορετική Κύπρο στη Μεσόγειο», πρόσθεσε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή