Τζον Κέρι: «Η Αμερική μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα»

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2004 10:17
A- A A+

«Η Αμερική μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα», διακήρυξε ο Τζον Κέρι λαμβάνοντας και επισήμως το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και εν μέσω αισιοδοξίας για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τζον Κέρι με την ομιλία του στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βοστώνη, παρουσίασε τον εαυτό του στους αμερικανούς ψηφοφόρους και έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός του.

«Αυτές τις επικίνδυνες ημέρες υπάρχει ένας σωστός τρόπος και ένας λάθος τρόπος να είσαι ισχυρός», επισήμανε ο Τζον Κέρι, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποκαταστήσει την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ.

Για το Ιράκ είπε πως «γνωρίζει τι πρέπει να κάνει», διευκρινίζοντας μόνο ότι επιδίωξή του θα είναι να ηγηθεί μιας ισχυρής διεθνούς συμμαχίας και να απεμπλακούν οι αμερικανικές δυνάμεις από το Ιράκ. Ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας από το Ιράκ, πρόσθεσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Αμερικής διεθνώς. «Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα έχει την αξιοπιστία να φέρει με το μέρος μας τους συμμάχους μας, ώστε να μειωθεί το κόστος για τους αμερικανούς φορολογούμενους και να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους αμερικανούς στρατιώτες», τόνισε.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να γεφυρώσει τα πολιτισμικά και οικονομικά χάσματα της Αμερικής και θα αναδείξει τις εκλογές της 2ης Νοεμβρίου «σε έναν αγώνα μεγάλων ιδεών». «Είναι ώρα να στοχεύσουμε το επόμενο όνειρο. Είναι ώρα να ατενίσουμε τον επόμενο ορίζοντα», ανέφερε ο Τζον Κέρι, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν θα διστάσει να καταφύγει στην ισχύ «όταν απαιτείται», όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, έσπευσε να εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση του Τζορτζ Μπους να εμπλέξει τη χώρα στον πόλεμο του Ιράκ, με βάση ανεπαρκή στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών και την απειλή για τα όπλα μαζικής καταστροφής. «Ως πρόεδρος θα θέτω σκληρές ερωτήσεις και θα ζητώ αποδείξεις. Θα αναμορφώσω αμέσως το σύστημα αντικατασκοπίας, ώστε η πολιτική να κατευθύνεται από γεγονότα και τα γεγονότα να μην διαστρεβλώνονται από την πολιτική», δήλωσε σχετικά ο Κέρι.

Μεταξύ άλλων, ο Τζον Κέρι υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων Αμερικανών, θα στηρίξει το σύστημα Υγείας, ενώ υπογράμμισε πως θα χρησιμοποιήσει την ισχύ των ΗΠΑ, «όταν απαιτείται» και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, αλλά με πιο «έξυπνο τρόπο».

«Υπερασπίστηκα αυτή τη χώρα ως νέος και θα την υπερασπιστώ ως πρόεδρος. Ας μην γίνει καμία παρανόηση -δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω την ισχύ όταν απαιτείται. Οποιαδήποτε επίθεση θα αντιμετωπίζεται με άμεση απάντηση», ανέφερε στην ομιλία του ο Τζον Κέρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή