Aναζωπυρώθηκαν οι φήμες περί Amazon smartphone

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 12:39
UPD:12:40
AMAZON

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, όπως του Bloomberg και της Wall Street Journal, που θέλουν την Amazon να πραγματοποιεί την ανακοίνωση της νέας της συσκευής μέσα στον Ιούνιο, με την κυκλοφορία της να τοποθετείται μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

A- A A+

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube την περασμένη Τετάρτη ήταν αρκετό για να αναζωπυρώσει τις φήμες που θέλουν την Amazon να λανσάρει ένα πρωτοποριακό 3D smartphone.

Στο βίντεο εμφανίζονται τα σχόλια των χρηστών για μια συσκευή, η οποία δεν εμφανίζεται, αλλά παρόλα αυτά δείχνει να ενθουσιάζει με τις λειτουργίες της. Οι αντιδράσεις περιλαμβάνουν τις εκφράσεις «δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», «κινείται μαζί μου», «είναι σαν πραγματικό» κ.α.

Το βίντεο είναι μέρος της πρόσκλησης που απηύθυνε η Amazon τόσο σε εκπροσώπους του Τύπου όσο και προς το κοινό, για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου. Η ίδια η διαδικτυακή πρόσκληση δείχνει μέρος μίας συσκευής η οποία εικάζεται ότι θα είναι το νέο 3D smartphone της εταιρείας.

Αντίστοιχα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, όπως του Bloomberg και της Wall Street Journal, που θέλουν την Amazon να πραγματοποιεί την ανακοίνωση της νέας της συσκευής μέσα στον Ιούνιο, με την κυκλοφορία της να τοποθετείται μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα BGR προχώρησε ένα βήμα παραπέρα δίνοντας και μια σειρά από λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης συσκευής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η συσκευή θα διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, μνήμη RAM μεγέθους 2GB και θα «τρέχει» μία ριζικά τροποποιημένη έκδοση του Android της Google, όπως συμβαίνει και με τα Kindle Fire HDX tablets της Amazon.

Η οθόνη της συσκευής θα έχει διαγώνιο 4,7 ιντσών και ανάλυση 720p HD. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που θα κάνει το Amazon smartphone να ξεχωρίζει θα είναι η δυνατότητα προβολής ενός τρισδιάστατου περιβάλλοντος χρήσης, που θα επιτυγχάνεται από τη χρήση ειδικού λογισμικού σε συνδυασμό με το κατάλληλο hardware.

Η κύρια κάμερα της συσκευής θα διαθέτει αισθητήρα 13 Megapixel, ενώ θα υπάρχει και δευτερεύουσα, εμπρόσθια κάμερα. Πέρα από αυτές τις δύο οπτικές μονάδες θα υπάρχουν τέσσερις ακόμη κάμερες στο εμπρόσθιο τμήμα οι οποίες θα συνεργάζονται με αισθητήρες που θα ενεργοποιούν τα τρισδιάστατα εφέ.

Αυτές οι κάμερες υπερύθρων χαμηλής ισχύος θα βρίσκονται τοποθετημένες στις τέσσερις γωνίες της οθόνης και θα αναλαμβάνουν την παρακολούθηση της θέσης του προσώπου και των ματιών του χρήστη, σε σχέση με την οθόνη της συσκευής.

Με τον τρόπο αυτό το λογισμικό της Amazon θα μπορεί να πραγματοποιεί αυξομειώσεις της τοποθέτησης των στοιχείων επί της οθόνης, δημιουργώντας εναλλαγές στην προοπτική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας 3D εμπειρίας

Η Amazon φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα δύο συσκευών: η πρώτη θα είναι η ακριβότερη και με πιο high-end χαρακτηριστικά, ενώ η δεύτερη θα κατατάσσεται στη μεσαία κατηγορία, τιμής και χαρακτηριστικών.

Τα δημοσιεύματα θέλουν τη συσκευή να κυκλοφορεί αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτα το ακριβότερο μοντέλο και λίγο αργότερα το φθηνότερο.

Προτεινόμενα για εσάς