Ανατρεπτική «Λίμνη των κύκνων» από τη Νότια Αφρική

Η νέα δημιουργία της Ντάντα Μαζίλο, στην Πειραιώς 260
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 10:20
John Hogg
A- A A+

Μια ανατρεπτική «Λίμνη των κύκνων», που έρχεται από τη Νότια Αφρική, θα φιλοξενηθεί - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - στην Πειραιώς 260, για 3 παραστάσεις, από το Σάββατο 7 έως και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Διάσημη για την επαναπροσέγγιση κλασσικών μπαλέτων

Δεκατρείς αφρικανοί χορευτές, άντρες και γυναίκες, φορούν tutus και υποδύονται τους κύκνους, στο κλασικό έργο «Η λίμνη των κύκνων», που παρουσιάζεται μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της νεαρής Νοτιοαφρικανής χορεύτριας και αντισυμβατικής χορογράφου Ντάντα Μαζίλο, η οποία έχει γίνει γνωστή για την επαναπροσέγγισή της σε κλασσικά μπαλέτα («Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το 2008 και «Κάρμεν», το 2009), με αποτέλεσμα οι παραγωγές της να ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Γεννημένη στο Γιοχάνεσμπουργκ, η Ντάντα Μαζίλο έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε διεθνή Φεστιβάλ το 2011 και, πολύ σύντομα, έγινε μια από τις πιο φημισμένες χορογράφους της Νοτίου Αφρικής, αποσπώντας αρκετά βραβεία και διακρίσεις για το έργο της. Εκπαιδεύτηκε στο Dance Factory, στο Γιοχάνεσμπουργκ, και συνέχισε τις σπουδές της στις Βρυξέλλες, στη σχολή της Anne Teresa de Keersmaeker, Performing Arts Research and Training Studios (PARTS). Σήμερα, εκπαιδεύει νέους χορευτές και, συχνά, πραγματοποιεί σεμινάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

JOHN HOGG
Με μάτια νοτιοαφρικάνικα

Στην καινούρια της δημιουργία, «Η λίμνη των κύκνων», μια ομάδα αφρικανών χορευτών «βλέπει» μέσα από μια διαφορετική ματιά το κλασσικό αυτό έργο. Το «βλέπει» με μάτια νοτιοαφρικάνικα, δίνοντάς του νέα πνοή, νέα ζωή και νέα στοιχεία, που σχετίζονται με τη σύγχρονη πραγματικότητας της χώρας της. Η χορογραφία αναμειγνύει με δεξιοτεχνία τον κλασσικό και τον σύγχρονο χορό με ισχυρές αφρικανικές επιρροές, συνδυασμένες με εκρηκτική ενέργεια και πολύ χιούμορ. Ούτε η μουσική του Τσαϊκόφσκι μένει έξω από τη δημιουργική ανάμειξη των ειδών, καθώς συναντά τη μουσική σύγχρονων συνθετών.

Ταυτότητα παράστασης

Χορογραφία: Ντάντα Μαζίλο, μουσική: Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Steve Reich, Rene Avenant, Camille Saint - Saëns, Arvo Pärt, φωτισμοί: Suzette Le Sueur, κοστούμια: Dada Masilo, Suzette Le Sueur, παραγωγή: The Dance Factory / Suzette Le Sueur & Interarts Lausanne / Chantal Jean - Luc Larguier.

JOHN HOGG
Πληροφορίες

Πειραιώς 260 - Κτήριο Η: Πειραιώς 260 - Ταύρος (είσοδος μόνο από Πειραιώς), τηλ.: 210 9282900. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 25 ευρώ, μειωμένο: 20 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, ανέργων - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00), ηλεκτρονικά: www.greekfestival.gr. Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς