Μπάσκετ: Η θέση της ΕΟΚ για την ασφάλιση των διεθνών

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 17:39
UPD:17:48
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (EOK) ενημέρωσε σήμερα για επικοινωνία που είχε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπάσκετ (FIBA Europe) και την επιβεβαίωση της τελευταίας για ύπαρξη συμφωνίας ως προς την ασφάλιση των διεθνών αθλητών για το 2014.

Η ΕΟΚ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να απαντήσει για το τι ισχύει με τα ασφαλιστήρια των διεθνών, μετά τις δύο επιστολές της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς την ΕΟΚ και την προειδοποίηση από πλευράς των «ερυθρόλευκων» πως ουδείς αθλητής τους θα συμμετάσχει σε υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, αν δεν καλύπτεται από ασφάλιση. 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η FIBA Europe απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στην ΕΟΚ, η οποία σχετικά με τα ασφαλιστήρια των παικτών που θα αγωνιστούν στις Εθνικές Ομάδες, τονίζει:

Μετά από αίτημά σας, επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει συμφωνία για το 2014 για την ασφάλιση των επαγγελματιών παικτών, επαγγελματικών ομάδων της Ευρώπης, όταν αυτοί αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών 2014 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2014. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας παρουσιάστηκαν στις 15 Μαΐου 2014 στη συνάντηση των γενικών γραμματέων των Εθνικών Ομοσπονδιών».

Να σημειωθεί πάντως ότι ανεξάρτητα με τις εξελίξεις στη διένεξη των «ερυθρόλευκων» με την ΕΟΚ, ο Βασίλης Σπανούλης έχει αποφασίσει να ξεκουραστεί για ένα χρόνο λόγω της τενοντίτιδας στα γόνατά του, ενώ και ο Στράτος Περπέρογλου προσανατολίζεται προς την ίδια απόφαση. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις