Παραπομπή δύο ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 16:19
UPD:16:23
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Στον σχηματισμό δικογραφίας εναντίον δύο ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου προχώρησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, μετά από καταγγελίες που υπήρξαν.

Όπως αναφέρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελίες κατόρθωσε να εντοπίσει τους δύο εμπλεκόμενους - ελληνικής καταγωγής - οι οποίοι από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινούσαν συνομιλίες με ανήλικα άτομα και αφού ασκούσαν σε αυτά ψυχολογική βία τους αποσπούσαν φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και στη συνέχεια τα εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις.

Μετά από καταγγελίες στις αρχές κα κατόπιν συνδρομής και των αρμόδιων Εισαγγελέως οι αστυνομικοί ερεύνησαν τις οικίες των δύο ανδρών, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είναι οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ στο « Skype» και το « Facebook», ενώ βρέθηκαν και ηλεκτρονικά αρχεία με τις συνομιλίες τους με ανήλικη.Παράλληλα διαπιστώθηκε η επικοινωνία τους και με άλλες ανήλικες, περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή