Στην έκθεση της FARE το ρατσιστικό περιστατικό της Τούμπας εις βάρος του Σαλίνο

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 15:46
UPD:15:50
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Το ρατσιστικό περιστατικό που καταγράφηκε στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στις 16 Απριλίου, με τη ρίψη μπανάνας εις βάρος του ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων», Λεάντρο Σαλίνο, συμπεριλήφθηκε στην έκθεση της FARE για το μήνα Απρίλιο.

Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, η οποία καταγράφει περιστατικά ρατσισμού, ξενοφοβίας, φασισμού και ομοφοβίας και η οποία, όπως διευκρινίζεται, μπορεί να αντανακλά μόνο ένα ποσοστό των όσων συνέβησαν, «ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ επιτέθηκε ρατσιστικά εναντίον του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Λεάντρο Σαλίνο. Οι λεπτομέρειες από το περιστατικό έχουν διαβιβαστεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να αναλάβει δράση».

Σημειώνεται ότι όλες οι εκθέσεις έχουν υποπέσει στην αντίληψη της FARE μέσω αυτοπτών μαρτύρων ή των ΜΜΕ, όπως διευκρινίζεται σχετικώς. Ο ΠΑΟΚ είχε κληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά δεν του επιβλήθηκε τιμωρία, ενώ ο ποδοσφαιριστής είχε προσφύγει στη FARE, για να είναι βέβαιος ότι το περιστατικό θα καταγραφεί στην αναφορά της για τον μήνα Απρίλιο.

H FARE (Football Against Racism in Europe) είναι ένα δίκτυο που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το δίκτυο συστάθηκε στην Βιέννη τον Φεβρουάριο του 1999, μετά από μια συνάντηση οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, ποδοσφαιρικών συνδικάτων και Ομοσπονδιών. Το δίκτυο έχει λάβει στήριξη για τους στόχους του από την UEFA, τη FIFA και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις