Αν. Μπέζας: Καμία ειδική προϋπόθεση για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 12:59
UPD:13:03
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την ανάγκη να διασφαλιστεί έστω  και ένα ελάχιστο επίπεδο υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν ειδικές προϋποθέσεις προκειμένου οι ανασφάλιστοι πολίτες να μπορούν να νοσηλευθούν στα κρατικά νοσοκομεία.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως προϋπόθεση με την έννοια ότι δεν υπάρχουν ούτε οικονομικά ούτε εισοδηματικά κριτήρια για το άτομο που ζητάει δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Τα μόνα κριτήρια που υπάρχουν είναι τα ιατρικά κριτήρια. Η δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη θα αφορά εξ ολοκλήρου ότι έχει σχέση με την πάθησή τους και θα παρέχεται από το νοσοκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει κοστολογήσει το ύψος της δαπάνης από αυτή την ενέργεια του υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι είναι εξασφαλισμένοι οι απαραίτητοι πόροι που θα καλύψουν τις συγκεκριμένες δαπάνες. Ήδη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το αν οι ανασφάλιστοι, μετά το πέρας της νοσηλείας τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και στην απαραίτητη μετεγχειρητική νοσηλεία, ο κ. Μπέζας τόνισε ότι «σχεδιάζουμε ένα μοντέλο με βάση το οποίο ο ανασφάλιστος θα έχει την ίδια πρόσβαση στο φάρμακο που έχουν κι οι ασφαλισμένοι πολίτες, όταν θα οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες του μοντέλου αυτού θα προχωρήσουμε και σε ανακοινώσεις».


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή