Στο διαδίκτυο μεταφέρθηκε η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 08:48
UPD:09:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
A- A A+

Εν αναμονή του επικείμενου ανασχηματισμού η κατάσταση στον έναν κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, μοιάζει εκτός ελέγχου.

Αυτή τη φορά η διαμάχη -με αντικείμενο τόσο την επόμενη μέρα εντός της Χαριλάου Τρικούπη όσο και γενικότερα τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο.

Ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «ένα βήμα μπροστά» ζητά αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει ήττα το εκλογικό αποτέλεσμα του Κινήματος. Σημειώνει επίσης ότι «δεν είναι ‘‘Ελιά’’οι συμφωνίες κορυφής με προσκλήσεις φίλων, κολλητών και γυρολόγων» και τέλος ζητά αλλαγή πολιτικής για να μην καταστεί η Κεντροαριστερά «προοδευτικό δεκανίκι σε μια δεξιά κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, η νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ πρέπει «να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους».

Την ίδια ώρα μια ομάδα πρώην συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου -κυρίως στελέχη που υπηρέτησαν στον κρατικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του- εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, με την επωνυμία «Άλφα Βήτα» αναρτώντας βίντεο με φωτογραφίες από τα παιδικά τους χρόνια με στόχο, όπως αναγράφουν οι ίδιοι να ξεκινήσουν «από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν».

Αν και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αρνούνται να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη κίνηση η εμφάνισή της, σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση του πρώην συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, Π. Γερουλάνου, το άρθρο του κ. Μωραΐτη και τις αιχμές του Δ. Ρέππα, προκαλεί εκνευρισμό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποδεχόμενη το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίου του κόμματος πριν από τις όποιες εξελίξεις για την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς, επιχειρεί να καταστήσει εαυτόν στην πρωτοκαθεδρία των εξελίξεων.  

Ο εκνευρισμός φάνηκε και από την απάντηση στο αίτημα του κ. Μωραΐτη για αλλαγή ηγεσίας, καθώς γίνεται λόγος για κάποιους «που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας».

Ο κ. Βενιζέλος είχε και προεκλογικά χρησιμοποιήσει ανάλογη επιχειρηματολογία, θέτοντας το δίλημμα των εκλογών, ωστόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ξεκαθαρίζει ότι αυτοί που «θέλουν να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα» βρίσκονται εντός του Κινήματος.   

Νέα δεδομένα θέτει και η χθεσινή εκδήλωση της ομάδας του Σπύρου Λυκούδη στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, όπου έδωσαν το «παρών» στελέχη από την Αγίου Κωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά, την κίνηση των 58, αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την παρουσία του στην εκδήλωση.      

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή