Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Παππά

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 14:31
UPD:17:04
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Ήρθη η ασυλία του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Στην ονομαστική ψηφοφορία πήραν μέρος 224 βουλευτές και υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 223, ενώ υπήρξε και 1 παρών (του Νίκου Νικολόπουλου).

ΝΕΡΙΤ

Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θεωρώντας ότι έχει περάσει το τρίμηνο που ορίζει ο νόμος για να τεθεί σε ψηφοφορία η άρση ασυλίας.

Ν. Μιχαλολιάκος: Αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης

Νωρίτερα, οξύτατη φρασεολογία και προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη της Ν.Δ. χαρακτήρισαν την ομιλία του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη», ισχυρίσθηκε και κάλεσε «τους ψηφοφόρους να δώσουν τον αγώνα τον καλό για να πέσει αυτή η αντεθνική κυβέρνηση», ενώ έκανε λόγο για «χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος επανέλαβε πολλές φορές την φράση «σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας», ενώ κάποια στιγμή απευθύνθηκε στους βουλευτές κατηγορώντας τους ότι δεν τους υπερασπίσθηκαν. «Ούτε μία λέξη που έξι βουλευτές εσκυλεύθηκαν από τα κανάλια. Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες», φώναξε και όταν παρενέβη ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, του απάντησε: «Σκάσε ρε!».

Στο στόχαστρο του γραμματέα της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

EURONEWS

Για τον Μ. Βορίδη είπε ότι «το 1985, μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έναν συγχωριανό του. Ο Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της ΕΠΕΝ. Εκεί δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;».

Για τον Τ. Μπαλτάκο ανέφερε ότι «τον γνώρισα το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β', που αντιπροσώπευε το εθνικιστικό κίνημα (…) Όποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες».

Για τον Γ. Μουρούτη υποστήριξε ότι «μέσα στις κλήσεις στο κινητό μου ήταν ένα όνομα, Γεώργιος Μουρούτης, που ήθελε και αυτός να μας προσεταιριστεί. Και δύο ονόματα Υπουργών της ΝΔ».

«Οι χειροπέδες που μου βάζετε για μένα είναι τίτλος τιμής», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης. Η ψυχή μου είναι όρθια». Διάβασε μάλιστα και στίχους του Σολωμού: «Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «ζούμε σε κράτος εισαγγελέων», επεσήμανε ότι «μόνο στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι οι Βουλευτές» και εκτίμησε ότι η ΝΔ διέλυσε τον Καρατζαφέρη και τώρα θέλει να διαλύσει τη Χρυσή Αυγή.

Επεισοδιακή άφιξη στη Βουλή

Κατά την είσοδό του στη Βουλή ο Ν. Μιχαλολιάκος φώναξε «άσε με μόνο μου. Μη με αγγίζεις. Είμαι αρχηγός κόμματος» σε κάποιον αστυνομικό.

Η κόρη του Ουρανία τον αγκάλιασε έξω από την πόρτα της Ολομέλειας φωνάζοντας «είμαι η πιο περήφανη κόρη του κόσμου».

Την ώρα που ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές Παππάς και Λαγός έμπαιναν στην Ολομέλεια, συνάδελφοί τους και στελέχη του κόμματος φώναζαν συνθήματα, όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή