Μουντιάλ 2022: Υπό πίεση ο Πλατινί για μια μυστική συνάντηση με Μπιν Χαμάμ

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 12:48
UPD:12:51
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Telegraph», το νούμερο 1 της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας βρίσκεται πλέον υπό πίεση και θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τη συνάντηση με τον Μπιν Χαμάμ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε μυστική συνάντηση με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ , τον άνθρωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο του υποτιθέμενου σκανδάλου διαφθοράς (δωροδοκία) για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ .

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Telegraph», το νούμερο 1 της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας βρίσκεται πλέον υπό πίεση και θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τη συνάντηση με τον Μπιν Χαμάμ.

Σύμφωνα με την «Telegraph», η κατ΄ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Πλατινί και του αμφιλεγόμενο αξιωματούχου από το Κατάρ πραγματοποιήθηκε λίγο πριν η FIFA αναθέσει στην αραβική χώρα τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022. 

Σε αυτή τη συνάντηση, ένα γεύμα εργασίας που  πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2010 στη Ζυρίχη , ο Μπιν Χαμάμ άσκησε προσωπική πίεση στον Πλατινί για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Κατάρ.

Λίγες ημέρες αργότερα, αλλά πριν την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, ο Πλατινί παρακάθισε σε δείπνο στο Elysee με τον τότε Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Ο Πλατινί, στη συνέχεια, αρνήθηκε «κατηγορηματικά» ότι επί τη ευκαιρία εκείνης της συνάντησης ο Σαρκοζί του ζήτησε να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ.

Όπως αποκάλυψαν τις τελευταίες ημέρες οι «Sunday Times», στην κατοχή των οποίων υπάρχουν ορισμένα απόρρητα έγγραφα, ο Μπιν Χαμάμ είχε πληρώσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια σε δωροδοκίες στους πλέον υψηλόβαθμους παράγοντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για να τους πείσει να ψηφίσουν για το Κατάρ.

Χθες, η FIFA ανακοίνωσε ότι η έρευνα σχετικά με την ανάθεση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία και 2022 στο Κατάρ θα κλείσει έως τις 9 Ιουνίου .

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις