Συντονιστή κατά της τρομοκρατίας ζητά ο Μπους από το Κογκρέσο

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2004 19:34
UPD:19:40
A- A A+

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να δημιουργήσει θέση εθνικού «υπέρ-διευθυντή» στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/02/943397.htm .

Ο Μπους διευκρίνισε ότι ο διευθυντής αυτός θα διορίζεται από τον πρόεδρο, όμως δεν θα έχει τα γραφεία του στο Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου που θα αναλάβει το συντονισμό της εργασίας των 15 διαφορετικών υπηρεσιών που είναι σήμερα επιφορτισμένες με τη συλλογή και την ανάλυση πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τόνισε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι απειλές για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, απαντώντας, έτσι, και στον πρώην κυβερνήτη Χάουαρντ Ντιν, ο οποίος κατήγγειλε τους Ρεπουμπλικανούς ότι παίζουν με τις τρομοκρατικές απειλές για να δρέψουν πολιτικά οφέλη.

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση Μπους και η πολιτική που ακολουθεί, ενθαρρύνουν την στρατολόγηση τρομοκρατών», υποστήριξε ο κ. Κέρι επισημαίνοντας ελλείψεις στη θωράκιση των αμερικανικών λιμανιών και των εγκαταστάσεων που παράγουν χημικά και πυρηνικά.

Σημειώνεται ότι χθες αυξήθηκε στο πορτοκαλί -στο δεύτερο ανώτερο επίπεδο- το επίπεδο συναγερμού τις ΗΠΑ, μετά από πληροφορίες για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/02/938346.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή