Νετανιάχου: Αναγνώριση της νέας κυβέρνησης της Παλαιστίνης σημαίνει υποστήριξη της τρομοκρατίας

Λόγω της στήριξής της από την ισλαμιστική Χαμάς
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 12:57
UPD:13:05
REUTERS/RONEN ZVULUN

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κράτους της Παλαιστίνης θα ενδυναμώσει την τρομοκρατία, καθώς η Χαμάς υποστηρίζει την καταστροφή του Ισραήλ.

A- A A+

Αν αναγνωρίσετε τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση, υποστηρίζετε την τρομοκρατία, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο κ. Νετανιάχου αναφερόταν στην κυβέρνησης εθνικής ενότητας που σχηματίστηκε στην Παλαιστίνη μετά τη λήξη της διαμάχης ανάμεσα στην κοσμική Φατάχ και στην ισλαμιστική Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κράτους της Παλαιστίνης θα ενδυναμώσει την τρομοκρατία, καθώς η Χαμάς υποστηρίζει την καταστροφή του Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε αυτούς τους φόβους αβάσιμους και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αποτελείται από τεχνοκράτες, θα αναγνωρίσει το Ισραήλ και ότι θα αποκηρύξει τη βία.

Η Χαμάς, την οποία Ισραήλ και Δύση έχουν αναγνωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση, δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά θα την στηρίξει.

Η Χαμάς βρισκόταν σε διαμάχη με τη Φατάχ από το 2007, οπότε και η πρώτη ανέλαβε υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας στον έλεγχο του κ. Αμπάς τις αυτόνομες περιοχές της Δυτικής όχθης.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί εντός της ημέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή