Παπουτσής: Σε αδιέξοδο οι οικογενειακοί πρϋπολογισμοί από την απελευθέρωση στα δίδακτρα

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2004 13:14
A- A A+

Αμεση ήταν η αντίδραση του Συντονιστή του τομέα Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, στις εξαγγελίες του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, σχετικά με τις αυξήσεις στα δίδακτρα.

«H απόφαση για πλήρη απελευθέρωση στα δίδακτρα και οι νέες φετινές αυξήσεις, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη ακρίβεια που επικρατεί παντού, οδηγούν σε αδιέξοδο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τους εργαζομένους να γονατίσουν κυριολεκτικά», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παπουτσής και επισημαίνει:

«Είναι η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου και των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, της πιο στυγνής εκδοχής του νεοφιλελευθερισμού που εκδηλώνεται στο πιο ευαίσθητο για την κοινωνία τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των νέων».

«Ακόμη κι εδώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν διστάζει να προχωρήσει με δογματική προσήλωση στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος γενικευμένης ασυδοσίας προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και με πλήρη αδιαφορία για τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Παπουτσής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή