Μουντιάλ 2014: «Λευκή» ισοπαλία της Ελλάδας στην Πορτογαλία

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 23:33
UPD:23:47
EPA/JOSE SENA GOULAO
A- A A+

Ισόπαλος 0-0 έληξε ο φιλικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με την Πορτογαλία στο στάδιο «Νασιονάλ» της Λισσαβόνας, με τον οποίο τα δύο συγκροτήματα μπήκαν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει της συμμετοχής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε αήττητο για ακόμη μία φορά απέναντι στους Πορτογάλους, οι οποίοι από το 2004 επιζητούν, επί ματαίω, μία νίκη απέναντί του.

Απόντος του Κριστιάνο Ρονάλντο, που έμεινε (όπως και ο Πέπε) εκτός για προληπτικούς λόγους, οι Πορτογάλοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και τον παίκτη-ηγέτη που θα έδινε το κάτι παραπάνω.

Επιπροσθέτως, ο Πάουλο Μπέντο είχε την ευκαιρία για ροτέισον και δεν την άφησε να πάει χαμένη, καθώς έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε ποδοσφαιριστές γνώριμους στους Έλληνες φιλάθλους, όπως οι Μπρούνο Άλβες και Έλντερ Πόστιγκα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά με δύο κεφαλιές των Έλντερ (2΄) και Άλβες (6΄) αλλά ο Καρνέζης αντέδρασε θετικά και τις δύο φορές, όπως άλλωστε και στο 7ο λεπτό στην προβολή του Κόστα.

Η ανασταλτική λειτουργία της Ελλάδας έπασχε, προϊόντος του χρόνου όμως οι διεθνείς βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι του «Νασιονάλ», κράτησαν τους Ίβηρες μακριά από την περιοχή και τους ανάγκασαν να σουτάρουν από μακριά, όπως συνέβη με τον Βελόσο στο 14΄ και το 26΄.

REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Αλέξανδρος Τζιόλης (αριστερά) και Έλντερ Ποστίγκα σε φάση από τον αγώνα.

Επιθετικά πάντως η Εθνική ήταν «αόρατη», με μοναδική στιγμή άξια αναφοράς κατά το πρώτο 45λεπτο ένα άστοχο σουτ του Τοροσίδη στο 38΄. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπασταθόπουλος εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο πιάνοντας τη γάμπα του και αμέσως έφυγε από το γήπεδο για μαγνητική τομογραφία, καθώς ο Σάντος θέλει να είναι σίγουρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η 133η διεθνής συμμετοχή του Καραγκούνη δεν βελτίωσε την κατάσταση στη μεσαία γραμμή, αφού η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και κατά συνέπεια να κάνει παιχνίδι και να απειλήσει.

Όχι ότι και οι Πορτογάλοι έκαναν κάτι άλλο, βεβαίως, εκτός του να κυκλοφορούν την μπάλα, αφού οι παίκτες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουν κάποιον τραυματισμό που θα μπορούσε να τους στερήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ένα μακρινό σουτ του Νάνι στο 69΄ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Καρνέζης και στο 71΄ ήταν η σειρά του δεύτερου στόπερ της ελληνικής ομάδας, του Κώστα Μανωλά, να αντικατασταθεί λόγω μικροπροβλήματος.

Στο 84΄ καταγράφηκε η τελευταία καλή ευκαιρία στον αγώνα, όταν η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φετφατζίδη, που έδωσε πνοή στην επίθεση με την είσοδό του, σταμάτησε στον Μπέτο.

Εν κατακλείδι, η ελληνική ομάδα έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά στον τομέα της κατοχής μπάλας, των αυτοματισμών και της επιθετικής ανάπτυξης, καθώς χωρίς αυτά τα στοιχεία δεν έχει τύχη στα γήπεδα της Βραζιλίας, απέναντι σε συναγωνισμό τέτοιου επιπέδου.

Χρόνος πάντως υπάρχει και οι φιλικοί αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες με Νιγηρία (4/6) και Βολιβία (7/6) είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Σάντος και τους διεθνείς προκειμένου να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες που εμφάνισαν απόψε, αλλάζοντας ίσως και κάποια πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις