Αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα δίδακτρα

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2004 18:11
UPD:18:40
A- A A+

Η Συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ως επιχειρήσεις με αποκλειστικό στόχο την κερδοφορία και τους μαθητές και γονείς ως καταναλωτές εμπορικού προϊόντος. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να υποχρεώνει σε οικονομική αφαίμαξη και να εγκλωβίζει στις διαθέσεις των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων, γονείς και μαθητές, που έχουν κάνει τις όποιες επιλογές τους σε προηγούμενα χρόνια».

«Σαφές δείγμα νεοφιλελεύθερης πολιτικής συνιστά η απελευθέρωση των διδάκτρων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/02/938364.htm , που εισάγει η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για μια πολιτική που θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, καθώς τις αφήνει απροστάτευτες στην αδηφάγο κερδοσκοπία των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης», υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κίμων Κουλούρης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εφορμά και εξανεμίζει τα εισοδήματα των πολιτών», ενώ, από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων ζητούν πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή