Μουντιάλ 2014 (5ος όμιλος): Το προφίλ της Γαλλίας

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 13:46
UPD:13:49
EPA/SERGEY DOLZHENKO
A- A A+

Με στόχο το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα θα μεταβεί στη Βραζιλία η Γαλλία, που ύστερα από αρκετά χρόνια και ειδικά μετά το φιάσκο της Νότιας Αφρικής το 2010, έχει δημιουργήσει εκ νέου μια αρκετά... συμπαθητική ομάδα. 

Από την ομάδα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Ντιντιέ Ντεσάμπ μπορεί να απουσιάζουν, σαφώς,παίκτες της παγκόσμιας κλάσης των Ζιντάν, Ανρί, Βιεϊρά που έδωσαν στους «τρικολόρ» το Κύπελλο το 1998 και τους οδήγησαν στον τελικό το 2006, όμως το προ τετραετίας πάθημα έγινε μάθημα και η στελέχωση αυτή τη φορά υπήρξε προσεκτική, με επιλογές παικτών ταλαντούχων, με όρεξη να προσφέρουν και κυρίως χωρίς διάθεση μουρμούρας στα αποδυτήρια.

Όποιος διαφωνούσε με αυτό έμεινε εκτός, με τρανό παράδειγμα τον Σαμίρ Νασρί κι ας «στόλισε» η σύντροφός του ύστερα με πλήθος επιθέτων και χαρακτηρισμών τον τεχνικό των «μπλε», ο οποίος ήταν αρχηγός της Γαλλίας στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1998. 

Παίκτης-κλειδί των Γάλλων παραμένει ο Φρανκ Ριμπερί, από τα πόδια του οποίου περνά όλο το παιχνίδι της ομάδας, ωστόσο τα προσεχή χρόνια εκείνος που αναμένεται να κλέψει την παράσταση είναι ο 20χρονος κεντρικός μέσος της Γιουβέντους Πολ Πογκμπά, για τα πόδια του οποίου «σφάζονται» ήδη οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις