Ισραήλ: Πρώτος σε συμμετοχές στην εθνική ο Γιόσι Μπεναγιούν

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 10:20
UPD:10:33
A- A A+

Ο Γιόσι Μπεναγιούν έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές στο Ισραήλ, καθώς στο φιλικό με το Μεξικό συμπλήρωσε τις 95 και πέρασε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Αρίκ Μπενάντο με 94.

Μπροστά σε 100.000 οπαδούς στο στάδιο «Αζτέκα» του Μεξικού, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έσπασε το ρεκόρ των διεθνών συμμετοχών, έστω κι αν η ομάδα του ηττήθηκε με 3-0 από τους γηπεδούχους, που προετοιμάζονται για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.

Μέχρι χθες ο Μπεναγιούν είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μπενάντο, από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά, πλέον, απολαμβάνει την κορυφή στην ιστορία της εθνικής ομάδας του Ισραήλ.

«Πραγματικά είναι μία μεγάλη στιγμή για μένα. Πραγματικά απίστευτο να καταρρίπτεις ένα ρεκόρ σε ένα τέτοιο στάδιο. Είναι εκπληκτικό επίσης το γεγονός ότι ο άνθρωπος που κατείχε μέχρι τώρα την καλύτερη επίδοση είναι ο Αρίκ Μπενάντο, ο σημερινός βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή», τόνισε ο Μπεναγιούν.

Η πρώτη εμφάνιση του ποδοσφαιριστή με το εθνόσημο πραγματοποιήθηκε το 1996 όταν βοήθησε το Ισραήλ να πάρει την 3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην U21 της χώρας του, πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στην εθνική ανδρών το Νοέμβριο του 1998 κόντρα στην Πορτογαλία.

Πέτυχε το πρώτο του γκολ στα προκριματικά του EURO 2000 εναντίον της Κύπρου στις 5 Σεπτεμβρίου του 1999 και τρεις ημέρες αργότερα το πρώτο του χατ-τρικ εναντίον του Σαν Μαρίνο. Ήταν αρχηγός της εθνικής στην προκριματική φάση του EURO 2008.

Ο 34χρονος, πλέον, παίκτης, που μεταξύ άλλων, έχει θητεία στις Μακάμπι Χάιφα, Λίβερπουλ και Τσέλσι έχει πετύχει 24 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Η επίδοση αυτή τον κατατάσσει στην 2η θέση των σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισραήλ, πίσω από τον Γιεχόσουα Φεϊγκενμπάουμ.

Ο Μπεναγιούν, που βοήθησε την ΚΠΡ να επιστρέψει εφέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, αποκάλυψε ότι ο χρόνος που θα σταματήσει το ποδόσφαιρο δεν είναι πολύ κοντά: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω με την εθνική ομάδα της πατρίδας μου» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό ήταν και παραμένει το πιο σημαντικό πράγματα στην καριέρα μου. Δεν θέλω να σταματήσω εδώ».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις