Σ. Παπασταθόπουλος: «Δύσκολη αλλά εφικτή η πρόκριση»

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 11:37
UPD:11:37
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε στιγμιότυπο από προπόνηση της Εθνικής.

A- A A+

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χαρακτήρισε ως «αγώνα-κλειδί» την εναρκτήρια αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ απέναντι στην Κολομβία, μιλώντας στα ΜΜΕ πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει ότι ο 3ος όμιλος στον οποίο μετέχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι δύσκολος και απαιτητικός.

«Βεβαίως και είναι εφικτός ο στόχος της πρόκρισης, αλλά είναι και δύσκολος ο όμιλος. Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες, ο πρώτος μπορεί να κερδίσει τον τελευταίο και το αντίθετο. Το πρώτο ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να πάρουμε έναν ή τρεις βαθμούς έτσι ώστε να παλέψουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια και να μην είμαστε με την πλάτη στο τοίχο» είπε ο Παπασταθόπουλος.

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι με ήττα από την Κολομβία αποκλειστήκαμε. Το λέω αυτό επειδή έχουμε δει αυτή την αντίδραση στην Ελλάδα: χάνουμε ένα ματς και λέμε ότι τελειώσαμε και αποκλειστήκαμε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά κι εμείς θα κοιτάξουμε το κάθε ένα ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την πρώτη αναμέτρηση της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας  απάντησε ότι «είναι πολύ σημαντικό αν κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, καθώς έχουμε δει ότι με τέσσερις βαθμούς μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, οπότε όπως καταλαβαίνετε το ματς με την Κολομβία είναι κλειδί για την πορεία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο «Σωκράτης», όπως είναι γνωστός στη Γερμανία, διαβεβαίωσε ότι το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής είναι καλό, καθώς υπήρχε ανησυχία μετά το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη στην Τούμπα. «Το καλό κλίμα πάντα υπήρχε και υπάρχει και ποτέ δεν είχαμε προβλήματα, γιατί ο κάθε παίκτης νιώθει καλά με τον άλλον. Αυτό το καλό κλίμα βοηθάει πολύ και μέσα στο γήπεδο» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις