Κατασχέθηκαν 101.453 κιλά ακατάλληλου κρέατος και ψαριών στο τρίμηνο

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 15:58
A- A A+

Από το Μάιο μέχρι και σήμερα κατασχέθηκαν 17 φορτία με 101.453 κιλά ακατάλληλου κρέατος και ψαριών, ενώ συνολικά από την αρχή του έτους, τα ακατάλληλα τρόφιμα που εντοπίστηκαν έφθασαν τα 279.528 κιλά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι ενόψει Αγώνων. Εκτός της πρωτεύουσας, λειτουργούν στις ολυμπιακές πόλεις της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου και του Ηρακλείου «ολυμπιακά εργαστήρια» ελέγχου τροφίμων.

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε και στο τομέα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τονίζοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στους Ολυμπιακούς Δήμους που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των ζώων θα γίνουν στειρώσεις, εμβολιασμοί και αποπαρασίτωση. Μέχρι σήμερα περίπου 1.000 ζώα έχουν περισυναχθεί, ενώ για το πρόγραμμα των 45 ημερών, οι Δήμοι θα μπορούν να λάβουν συνολικά οικονομική ενίσχυση ύψους 4 εκ. ευρώ.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται η άφιξη 225 αγωνιστικών ίππων, που θα εκπροσωπήσουν 35 χώρες συμμετέχοντας στα Ολυμπιακά Ιππικά αγωνίσματα. Από αυτά τα 200 άλογα θα έρθουν αεροπορικώς από τις 7/8/2004 έως τις 17/8/2004 και τα υπόλοιπα θα έρθουν οδικώς. Προκειμένου να διασφαλιστεί το υγειονομικό καθεστώς των ζώων αυτών το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε και ολοκλήρωσε πρόγραμμα επιτήρησης και ελέγχου λοιμωδών και παρασιτικών νοσημάτων των ιπποειδών σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε ο κ. Κοντός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή