Ομπάμα: Διμέτωπος κατά απομόνωσης των ΗΠΑ και αθρόων επεμβάσεων στο εξωτερικό

Ομιλία για την εξωτερική πολιτική στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ
Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 17:57
UPD:18:07
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε στην τελετή αποφοίτησης νέων στρατιωτικών αξιωματούχων στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ.

A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαχώρισε τη θέση του τόσο από τους «ρεαλιστές» απομονωτιστές, όσο και από τους επεμβατιστές εντός της χώρας του σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης νέων στρατιωτικών αξιωματούχων στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ.

«Σήμερα, σύμφωνα με τους αυτοχαρακτηριζόμενους ως ρεαλιστές, οι διαμάχες στη Συρία, την Ουκρανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν μας αφορούν ούτε πρέπει να έχουμε ρόλο στην επίλυσή τους. Η άλλη άποψη, των επεμβατιστών, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά, μας ασκεί κριτική ότι αγνοούμε τις διαμάχες αυτές, θέτοντας τη χώρα σε κίνδυνο», σημείωσε ο κ. Ομπάμα στην ομιλία του.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν με αποκλειστικά δικές τους ενέργειες να καταφέρουν συντριπτικό πλήγμα στους ισλαμιστές τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, θέτοντας ως στόχους αφ’ ενός την απελευθέρωση των 200 μαθητριών που έχουν απαχθεί και κρατούνται από τον Απρίλιο στην αφρικανική χώρα και αφ’ ετέρου την παροχή παιδείας στη νιγηριανή νεολαία.

EURONEWS

Τόνισε παράλληλα ότι, σε συνεργασία με το Κογκρέσο, θα ενισχύσει τη βοήθεια προς τη μετριοπαθή πτέρυγα της συριακής αντιπολίτευσης, καθώς και προς τους γείτονες της Συρίας, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τουρκία και το Ιράκ, οι οποίοι έχουν δεχθεί εκατομμύρια πρόσφυγες και αντιμετωπίζουν προκλήσεις από τρομοκρατικές ομάδες στα σύνορά τους με τη Συρία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή