Μουντιάλ 2014 (4ος όμιλος): Το προφίλ της Ιταλίας

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 13:06
UPD:13:08
EPA/PETER POWELL
A- A A+

Η Εθνική Ιταλίας (9η στο FIFA ranking list) μπορεί να μην λογίζεται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως το ίδιο συνέβη και στις διοργανώσεις που η «σκουάντρα ατζούρα» πανηγύρισε τους παγκόσμιους τίτλους της.

Στα γήπεδα της Βραζιλίας οι Ιταλοί θα συμμετάσχουν για 18η φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές: το 1934 στη χώρα τους, το 1938 στη Γαλλία, το 1982 στην Ισπανία και το 2006 στη Γερμανία, όλες δηλαδή επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η επανάκαμψη ύστερα από μία περίοδο μετριότητας έγινε αισθητή το 2012, όταν έφτασε στον τελικό του Euro που διοργάνωσαν από κοινού Πολωνία και Ουκρανία. Η ήττα με 4-0 μπορεί να φαίνεται (και είναι) βαριά, όμως οι «γαλάζιοι» είχαν ξεμείνει από δυνάμεις καθώς τα έδωσαν όλα στον ημιτελικό για να αποκλείσουν το γερμανικό «μεγαθήριο» (2-1).

Προπονητής της Ιταλίας, που συνιστά τη δεύτερη δύναμη στον κόσμο σε κατακτήσεις Μουντιάλ μετά τη Βραζιλία, είναι ο 56χρονος Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος με τη μεθοδική δουλειά του έφερε την ομάδα στο επίπεδο που της πρέπει και ανταμείφθηκε για το έργο του με ανανέωση του συμβολαίου του.

Παίκτης-κλειδί αυτής της ομάδας είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, αν και η συμπεριφορά του ενίοτε προβληματίζει. Ο άσσος της Μίλαν είναι ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, το απέδειξε και στο Euro 2012 «καθαρίζοντας» τη Γερμανία μόνος του  στον ημιτελικό και αν είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μπορεί να κάνει τη διαφορά. έχει προβληματίσει ουκ ολίγες φορές με την συμπεριφορά του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις