Γ. Παπανδρέου: Παρών στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 12:59
UPD:13:05
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Στην εκτίμηση πως το εκλογικό αποτέλεσμα «δεν προκαλεί ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εθνικές εκλογές», προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, τονίζει πάντως πως η κάλπη έδωσε μηνύματα και πως υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Πιστεύω ότι σαν ένα προοδευτικό κίνημα η δημοκρατική παράταξη πρέπει να θέσει μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη δομή ενός ακόμα πελατειακού συστήματος, κατεστημένων που ακόμα κυριαρχούν και επηρεάζουν αποφάσεις και την πολιτική ζωή του τόπου», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Είμαι έτοιμος να συμβάλω στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως είναι πάντα έτοιμος να συμβάλει και να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς ώστε όπως είπε να παίξει «έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».

Να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον

Ο πρώην πρωθυπουργός, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας της κεντροαριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ αν και όπως είπε, δεν πρέπει «να βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Συγκεκριμένα δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα αλλαγών και συγκρούσεων με νοοτροπές και προοπτικές, για πολιτικές που θα φέρουν χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία.

«Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ουδέποτε παρουσίασα σχέδιο Grexit όσο ήμουν Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη συζήτηση για τα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε παρουσίασε ανάλογο σχέδιο στο διάστημα που ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Αναφορικά με την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος τότε, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε περίπτωση που θα είχε διεξαχθεί, μια μεγάλη πλειοψηφία θα απαντούσε θετικά στο ερώτημα της κυβέρνησης, εάν «θα πρέπει να στηριχθεί το πρόγραμμα της προσαρμογής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή