ΠΑΣΟΚ: Να καταθέσει πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ αφού θέλει τόσο πολύ εκλογές

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 18:46
UPD:21:34
A- A A+

Για συνεχείς γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας «να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια για διενέργεια εκλογών» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ καλώντας τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης «αφού θέλει τόσο πολύ τις εκλογές».

Σχολιάζοντας την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλεστεί δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε  το ΠΑΣΟΚ και ο κ Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών, επισημαίνεται ότι τότε κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό  των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;» διερωτάται στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές»

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

Ανεβάζοντας του τόνους, το σχόλιο σημειώνει ότι «δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη «δυσαρμονία», πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί  να επικαλείσαι «δυσαρμονία», πρέπει να λες και ποια είναι η «αρμονία» που προτείνεις».

Μάλιστα, υπενθυμίζει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι:

1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα

2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά

3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.

4. Τώρα  τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α).

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές» αναφέρεται στο σχόλιο.

Κλείνοντας προκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα «αφού τόσο πολύ θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης;».

«Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ Τσιπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού» καταλήγει.

Είχε προηγηθεί άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του 2009 που είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος και το σχόλιο «τι έλεγε μετά τις ευρωεκλογές του 2009 περί λαϊκής δυσαρμονίας ο συνταγματολόγος, κ. Βενιζέλος και τι σχέση έχουν με τις χθεσινές του δηλώσεις;». 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευ. Βενιζέλος υιοθετεί τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για βερμπαλισμό και αμετροέπεια.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας » και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας».

«Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανταπάντηση

Την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητη το ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας αδυναμία σαφούς απάντησης με επιχειρήματα.

«Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του  κ. Τσίπρα να απαντήσουν με σαφή επιχειρήματα για μια ακόμη φορά τους οδηγεί να καταφεύγουν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι μόνο σε αυτό το πεδίο διαπρέπουν» αναφέρει σε νεότερο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή