Ατυχής δήλωση του προέδρου Μπους και δριμύ κατηγορώ Κλίντον

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2004 11:36

A- A A+

Επανήλθε στις ατυχείς δηλώσεις ο αμερικανός πρόεδρος κάνοντας άλλη μία δήλωση-γκάφα μιλώντας για την απειλή της τρομοκρατίας.

«Οι εχθροί μας είναι επινοητικοί και εφευρετικοί, αλλά είμαστε κι εμείς. Δεν σταματούν να σκέφτονται νέους τρόπους για να βλάψουν τη χώρα και το λαό μας, όπως κι εμείς». Αυτή ήταν μία ακόμη δήλωση-γκάφα του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πεντάγωνο.

Δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου Μπους εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Επισκεπτόμενος τον Καναδά για να προωθήσει την αυτοβιογραφία του, ο Μπιλ Κλίντον κατηγόρησε τον Τζορτζ Μπους ότι η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν αποτέλεσε πλήγμα για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, εξασθενώντας το μέτωπο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς ο Σαντάμ δεν συνιστούσε παρά μόνο μία «απειλή πέμπτης τάξης» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Γιατί έχουμε εμπιστευθεί στους Πακιστανούς τον αγώνα ενάντια (στον Μπιν Λάντεν) που αποτελεί την πιο σημαντική απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ εμείς έχουμε διαθέσει όλους τους στρατιωτικούς πόρους μας στο Ιράκ που δεν αποτελούσε παρά μία απειλή πέμπτης τάξης;», αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη και παρατήρησε: «Πως φτάσαμε στο σημείο να έχουμε 130.000 στρατιώτες στο Ιράκ και μόλις 15.000 στο Αφγανιστάν;».

«Ο πρόεδρος Μπους δεν εστιάζει την προσοχή του στις πραγματικά σημαντικές απειλές για τα αμερικανικά συμφέροντα, όπως είναι το Μεσανατολικό, η πακιστανο-ινδική διένεξη και η Βόρεια Κορέα», επισήμανε ο Μπιλ Κλίντον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή