ΑΝΕΛ: Συνεδριάζουν Εκτελεστική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 17:23
UPD:20:24
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις δύο συνεδριάσεις αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις οποίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

A- A A+

Αύριο Τετάρτη στις 16:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ την Πέμπτη, στις 13.00, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Και στις δύο συνεδριάσεις αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις οποίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπέστησαν μεγάλες απώλειες, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012.

Χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, προανήγγειλε «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης», με στόχο την ενότητα των «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων».

Όπως είχε διευκρινίσει, στόχος είναι η συνεργασία με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα τα οποία «δεν ασκούν επιρροή με τα ποσοστά που έλαβαν, αλλά αθροιστικά, αποτελούν σοβαρή πολιτική δύναμη».

Αλλαγές στο Πολιτικό Γραφείο Π. Καμμένου και στο κόμμα

Ήδη πάντως, ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, ήδη έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο Πολιτικό του Γραφείο, και έχει αλλάξει ακόμη και τις γραμματείς του. Έχει αλλάξει, επίσης, και ο γενικός και οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Κ. Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τη θέση του στον Κ. Σιψή.

Επίσης, ο πρόεδρος του κόμματος προσανατολίζεται να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές στο οργανωτικό τμήμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και γενικώς θα προβεί σε αξιολόγηση όλων των στελεχών που είναι διορισμένοι ή αποσπασμένοι, και στη συνέχεια θα λάβει αποφάσεις.

Ακόμα, θα προχωρήσει σε ανακατανομή ρόλων, και θα αξιολογηθούν τα στελέχη με βάση την προσφορά τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αύριο, αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του ο Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σπύρος Γαληνός, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Μυτιλήνης, και θα υποβληθούν υποψηφιότητες για την εκλογή νέου γραμματέα, από το Εθνικό Συμβούλιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη θέση του γραμματέα είναι πολύ πιθανό να προταθεί από τον Πάνο Καμμένο, ο Νότης Μαριάς, εάν και εφόσον δεν εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Καμμένο να αναβαθμίζει σε αντιπρόεδρο του κόμματος τη Ραχήλ Μακρή, διαψεύδονται κατηγορηματικά, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι διευκρινίζουν ότι η κ. Μακρή θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης του συνεδρίου, και όχι ως αντιπρόεδρος.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή