Η easyJet μελετά τη χρήση γυαλιών AR

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 17:41
UPD:17:41
A- A A+

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet αξιολογεί σετ «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας της Epson, με στόχο να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και να ελαχιστοποιήσει τις καθυστερήσεις των πτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η easyJet αξιολογεί τα γυαλιά Moverio BT-200 της Epson, για να μπορεί η ομάδα μηχανικών να βλέπει ό,τι ακριβώς και ένας πιλότος ή μηχανικός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AR. Στόχος είναι τα Moverio BT-200 να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένα απομακρυσμένα αεροδρόμια, που περιλαμβάνονται στο δίκτυο της εταιρείας.

Η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα προβλέπει οι μηχανικοί και οι πιλότοι να στέλνουν μέσω e-mail φωτογραφίες και να τηλεφωνούν στο Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων, της αεροπορικής εταιρείας για να επιλύσουν χειροκίνητα τη βλάβη.

Αντίθετα, με τη διαδικασία που μελετάται, με τη χρήση των Moverio BT-200 θα μπορεί το Κέντρο Ελέγχου να παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σε μηχανικούς και πιλότους, μέσω του ενσωματωμένου handsfree σετ κεφαλής.

Το σετ Moverio διαθέτει χαρακτηριστικά και λειτουργίες για AR (Augmented Reality), όπως η τεχνολογία αισθητήρων, η ενσωματωμένη κάμερα, το γυροσκόπιο, το σύστημα GPS, η πυξίδα και το επιταχυνσιόμετρο. Ο συνδυασμός όλων αυτών επιτρέπει στη συσκευή να «κατανοεί» με ακρίβεια τις κινήσεις του χρήστη αλλά και του περιβάλλοντός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αξιολόγησης του σετ Moverio αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της easyJet να υιοθετήσει καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες τεχνικών ελέγχων και εξυπηρέτησης του κοινού.

Προτεινόμενα για εσάς