Για προσπάθεια απόκρυψης των τουρκικών παραβιάσεων κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2004 14:02
A- A A+

Το υπουργείο Εξωτερικών όφειλε να είχε υπενθυμίσει με σαφήνεια στην τουρκική πλευρά τη ρητή δέσμευσή της στο πλαίσιο συμφωνίας Παπανδρέου-Γκιουλ, το 2003, για moratorium όλων των στρατιωτικών ασκήσεων των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών που θα οδηγούσαν σε παραβιάσεις και παραβάσεις στον εναέριο χώρου του Αιγαίου.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα.

«Ενώ οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη χθεσινή του ενημέρωση, αναφερόμενος στο επεισόδιο με την πτήση πάνω από τη Λήμνο των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, περιορίστηκε να υπενθυμίσει αόριστα, ύστερα από σχετική ερώτηση, τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Επιπρόσθετα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών έπρεπε να είχε ενημερώσει, πέραν του ΝΑΤΟ, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -πρακτική που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, είχε ακολουθήσει το Υπουργείο Εξωτερικών επί υπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, τα προηγούμενα χρόνια- με την περιοδική υποβολή όλων των στοιχειών στον αρμόδιο Επίτροπο Γκ. Φερχόιγκεν για την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια απόκρυψης των τουρκικών παραβιάσεων, «στο όνομα -οπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση- της πολιτικής των δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή