Κατάρ: Καμπάνια για κόσμια ενδυμασία των τουριστών

Στο στόχαστρο κοντές φούστες, ντεκολτέ και αμάνικα
Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 14:31
UPD:14:40
twitter.com/i_yosuf/media

Το Κατάρ έχει λανσάρει καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα προτρέποντας τους τουρίστες να ντύνονται κόσμια κατά την παραμονή τους εκεί και να σέβονται τις αξίες και παραδόσεις της ισλαμικής χώρας.

A- A A+

«Αν είστε στο Κατάρ, είστε ένας από εμάς» αναγράφουν φυλλάδια δείχνοντας τη «σωστή» ενδυμασία των τουριστών στο εμιράτο του Περσικού Κόλπου.

Το Κατάρ έχει λανσάρει καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα προτρέποντας τους τουρίστες να ντύνονται κόσμια κατά την παραμονή τους εκεί και να σέβονται τις αξίες και παραδόσεις της ισλαμικής χώρας.

Εκτός από τον σχετικό λογαριασμό στο Instagram και στο Twitter, διανέμονται φυλλάδια στους τουρίστες με σκίτσα ευπρεπώς ενδεδυμένων γυναικών και ανδρών.

Οι γυναίκες απαγορεύεται να φοράνε κοντές φούστες, αμάνικες μπλούζες ή μπλουζάκια με ντεκολτέ.

Όσο για τους άνδρες δεν επιτρέπεται να φορούν κοντά παντελόνια και μπλούζες που αποκαλύπτουν το στήθος τους.

Γενικότερα, οι τουρίστες θα πρέπει να καλύπτουν τους ώμους και τα γόνατά τους, ενώ το κολάν ως ενδυματολογική επιλογή δεν κρίνεται κατάλληλο.

TWITTER.COM/I_YOSUF/MEDIA

Ο αριθμός «απρεπώς ενδεδυμένων» ανθρώπων έχει αυξηθεί σε δημόσιους χώρους, ιδίως στα εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με το Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού του Κατάρ.

«Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να εκτίθενται σε τέτοιες εικόνες ή να μαθαίνουν από αυτές», δήλωσε ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του κέντρου Νάσερ Αλ Μαλίκι  «και για αυτό λανσάραμε την καμπάνια», συνέχισε.

Σύμφωνα με το σύνταγμα του Κατάρ όσοι μένουν ή εισέρχονται στη χώρα πρέπει να σέβονται τις παραδόσεις και τα έθιμα της, ενώ όσοι συμπεριφέρονται άσεμνα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο και φυλάκιση μέχρι έξι μήνες.

Οι δημόσιοι ασπασμοί  και οι δημόσιες εκφράσεις σωματικής οικειότητας, καθώς και η ομοφυλοφιλία απαγορεύονται στο Κατάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή