Μεγαλύτερες θέσεις πάρκινγκ για γυναίκες στη Ν. Κορέα

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 13:27
UPD:13:28
EPA/JEON HEON-KYUN

Οι συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης έχουν ροζ περίγραμμα και ξεχωρίζουν από τις άλλες, καθώς φέρουν μια ροζ γυναικεία φιγούρα, η οποία φοράει φούστα.

A- A A+

Στη δημιουργία μακρύτερων και φαρδύτερων θέσεων στάθμευσης, για οχήματα τα οποία οδηγούν αποκλειστικά γυναίκες, προχώρησε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Οι συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης έχουν ροζ περίγραμμα και ξεχωρίζουν από τις άλλες, καθώς φέρουν μια ροζ γυναικεία φιγούρα, η οποία φοράει φούστα.

Μπορεί να φαίνεται ότι έτσι η Ν. Κορέα ενισχύει τα στερεότυπα κατά των γυναικών οδηγών, η κυβέρνηση της χώρας επισημαίνει ωστόσο ότι αυτό είναι μέρος ενός ολόκληρου σχεδίου, για να γίνει η πρωτεύουσα Σεούλ πιο φιλική προς τις γυναίκες.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία πεζοδρομίων με πιο μαλακή επιφάνεια, για να είναι πιο εύκολο το περπάτημα για τις γυναίκες με ψηλά τακούνια.

Περίπου 7 χιλιάδες νέες τουαλέτες αποκλειστικά για γυναίκες πρόκειται να δημιουργηθούν, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε χώρους με περισσότερο φως και σε κοντινή απόσταση από τα μαγαζιά.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα υπάρχει πρόστιμο στους άνδρες που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες θέσεις.

EPA/JEON HEON-KYUN

Θέσεις πάρκινγκ αποκλειστικά για γυναίκες έχουν δημιουργηθεί και σε άλλες χώρες στο παρελθόν, ωστόσο δεν είχαν διευρυμένο μέγεθος, αλλά απλά βρισκόντουσαν κοντά σε εισόδους ή εξόδους καταστημάτων, για λόγους ασφαλείας.

Άλλωστε, στο Τρίμπεργκ της Γερμανίας, ο δήμαρχος δημιούργησε δύο θέσεις για άνδρες οδηγούς, σε ένα στενό σημείο, ανάμεσα σε μια κολώνα και έναν τοίχο, καλεί ωστόσο τις γυναίκες οδηγούς να τον διαψεύσουν, δοκιμάζοντας να σταθμεύσουν εκεί τα οχήματά τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή