Ι. Κασουλίδης: Δεν συνδέεται η επίσκεψη Μεσκόφ με αυτήν Μπάιντεν

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 11:48
UPD:12:08
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης

A- A A+

Καμία σύνδεση δεν υπάρχει μεταξύ της επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και αυτής του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ στην Κύπρο, όπως ξεκαθάρισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Ο κ. Μεσκόφ φθάνει αύριο Τετάρτη στην Λευκωσία.

Όπως τόνισε ο κ. Κασουλίδης «πρόκειται για επίσκεψη που καθορίστηκε από τότε που είχα επισκεφθεί τη Μόσχα. Άρα, είναι λάθος αυτό που γράφεται στον Τύπο ότι έρχεται ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου». Πρόσθεσε δε, ότι η επίσκεψη δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν.

«Δεν ζούμε στην εποχή του μηδενικού αθροίσματος, κατά την οποία ο φίλος της μιας υπερδύναμης εθεωρείτο εχθρός της άλλης» ανέφερε ο κ. Κασουλίδης. Σημείωσε πως η Λευκωσία έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και με τις ΗΠΑ, με την οποία έχει βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι κατά την επίσκεψη Μπάιντεν δεν κατέστη δυνατό να προωθηθεί η πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο, είπε ότι με την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου καταβλήθηκε προσπάθεια να γίνει το πρώτο βήμα. Οι προσπάθειες θα συνεχισθούν, τόνισε ο κ. Κασουλίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή