Μ. Βρετανία: Κυνηγώντας το… τυρί

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 10:43
UPD:11:55
RuptlyTV
A- A A+

Το… κυνήγι του τυριού διοργανώθηκε και φέτος στο λόφο Κούπερ, στο Γκλουσέστερσαιρ της Μεγάλης Βρετανίας, παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να σταματήσει τη διεξαγωγή του.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο παραβρέθηκαν, για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τον ετήσιο αγώνα, στον οποίο οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να κυνηγήσουν ένα… κεφάλι τυρί, το οποίο κατεβαίνει με φόρα σε μία απότομη πλαγιά.

Η τοπική ομάδα ράγκμπι κλήθηκε να στέκεται στους πρόποδες της πλαγιάς, έτοιμη να… αποκρούσει τους συμμετέχοντες, οι οποίοι κατέβαιναν με φόρα.

Πρόκειται για έναν αγώνα μέχρι τελικής πτώσης, καθώς κάθε χρόνο σημειώνονται αρκετοί τραυματισμοί, με πολλούς να αποχωρούν με διάσειση και σπασμένα πόδια ή χέρια.

RUPTLYTV

Αυτός είναι και ο λόγος που καμία επίσημη αρχή δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, με το… κυνήγι του τυριού να διεξάγεται κάθε χρόνο «στα κρυφά».

Πρόκειται για μία περίεργη παράδοση που κρατάει αιώνες, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ο νικητής κρατάει το τυρί και απολαμβάνει τη δόξα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή