Σ. Κεδίκογλου: Οι προσπάθειες Τσίπρα θα πέσουν στο κενό

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 15:09
UPD:15:10
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
A- A A+

Ως εκτροπή χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειές του κ. Τσίπρα θα πέσουν στο κενό.

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα πριν και μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να προκαλέσει εκλογές και δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή».

Όπως υποστηρίζει είναι εκτροπή να ερμηνεύεται η ψήφος των ευρωεκλογών ως ψήφος κατά της κυβέρνησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες».

Αναφερόμενος στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει» στις εκλογές του 2012. Εκτιμά ότι γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά εκνευρισμένος, καθώς «το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί».

Προσθέτει ακόμη ότι τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ενώ υπογραμμίζει ότι η απειλή του κ. Τσίπρα προς την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί… να κυβερνήσει» αποτελεί ένα ακόμη δείγμα εκτροπής.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό. Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό. Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας»…

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή