Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 07:01
A- A A+

Σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια πελάγη τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στο Νότιο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νοτιοανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μιρκής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή ή καταιγίδα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά, όπου τα φαινόμενα κατα τόπους θα είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή