Ν. Τσούκαλης: Θέτει θέμα ύπαρξης της ΔΗΜΑΡ

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 12:34
UPD:12:38
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι τόσο καταλυτικό που θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ειλικρίνεια «όσον αφορά το μέλλον της Δημοκρατικής Αριστεράς και το ρόλο που θα παίξει ή δε θα παίξει στις πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης.

«Η κομματική παρουσία για οποιοδήποτε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία, από το μήνυμα που σου στέλνει ο ελληνικός λαός», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του STAR, ενώ χαρακτήρισε «συντριπτική» την ετυμηγορία της κάλπης για τη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν ήταν απλώς ένα καμπανάκι. Εδώ μιλάμε για μια καμπάνα που μας επανέφερε στην πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Τσούκαλης.

Πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό, θέτει ζητήματα «γενικότερης πολιτικής και φυσιογνωμίας και πολιτικού λόγου».

Ο κ. Τσούκαλης, εκτίμησε πως αιτία των χαμηλών εκλογικών ποσοστών της ΔΗΜΑΡ οφείλεται στο γεγονός πως η προεκλογική ατζέντα ήταν εσωτερική καθώς το δίλημμα περί εκλογικής σταθερότητας δεν ευνόησε το «μεσαίο λόγο».

«Ή είσαι υποχρεωμένος να τοποθετηθείς σε έναν από τους δυο πόλους ή σαρώνεσαι. Αυτό φάνηκε», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Τσούκαλης εκτίμησε πως χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και αναθεώρηση απόψεων από όλες τις πλευρές.

Συγκεκριμένα τόνισε, πως ο χώρος αυτός δεν θα υπάρξει αν δεν αποκτήσει σαφή κυβερνητικά χαρακτηριστικά με οριοθετημένο πρόγραμμα, «που θα ανατρέπει αυτό που αναγνωρίζαμε σήμερα ως σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη».

Αύριο, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ θα δρομολογηθεί η διαδικασία συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και των άλλων οργάνων του κόμματος.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή