Ο Αραβικός Σύνδεσμος απέρριψε το ενδεχομενο επέμβασης στο Νταρφούρ

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 14:57
A- A A+

Οι αραβικές χώρες απέρριψαν το ενδεχόμενο διεθνούς επέμβασης στο Νταρφούρ, επαρχία του δυτικού Σουδάν, χωρίς όμως να απαλλάσσουν τη σουδανική κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Στο τελικό ανακοινωθέν της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Κάιρο, οι υπουργοί επισημαίνουν πως απορρίπτουν κάθε δυτική επέμβαση στο Νταρφούρ, καθώς και τις απειλές για επιβολή κυρώσεων στο Σουδάν.

Παράλληλα, αποφάσισαν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ένωσης για εξεύρεση λύσης στην κρίση.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε από τις αφρικανικές χώρες-μέλη του (Μαυριτανία, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος και Ερυθραία) να συμμετάσχουν στην ομάδα παρατηρητών η οποία βρίσκεται στο Νταρφούρ προκειμένου να επιβλέψει την εφαρμογή της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο ανάμεσα στην κυβέρνηση του Σουδάν και τους αντάρτες.

Επίσης, οι αραβικές χώρες ζήτησαν από τον ΟΗΕ να παρατείνει τη διορία 30 ημερών που έχει δώσει στο Σουδάν για να διασφαλίσει την παροχή τροφίμων στους κατοίκους του Νταρφούρ και να αφοπλίσει τους ενόπλους της οργάνωσης Τζαντζαουίντ, οι οποίοι ευθύνονται για σφαγές αμάχων στην επαρχία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή