Έντονη ανησυχία εκφράζουν ΗΠΑ - Ευρωπαίοι για τη Λιβύη

Κοινή ανακοίνωση Ουάσιγκτον - ευρωπαϊκών χωρών
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 19:11
UPD:19:15
REUTERS/ISMAIL ZITOUNY

Η ανακοίνωση αναφέρεται στη δυτική στήριξη για μια διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

A- A A+

Οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την Παρασκευήτην έντονη ανησυχία τους για τη βία στη Λιβύη και προειδοποίησαν ότι η χώρα στέκεται σε «σταυροδρόμι» μεταξύ πολιτικής μετάβασης και του χάους, της συντριβής, της βίας και της τρομοκρατίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επαναλαμβανόμενες πράξεις βίας και καλούν όλες τις πλευρές στη Λιβύη να απέχουν από τη χρήση βίας και να λύσουν τις διαφορές τους με πολιτικά μέσα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση.

Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στη δυτική στήριξη για μια διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο συμπληρώνεται ότι «οι κλιμακούμενες διαιρέσεις μεταξύ των Λίβυων θα αδυνατίσουν ιδιαίτερα τη δυνατότητα της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή