ΗΠΑ: Είχε απαχθεί σε ηλικία 15 ετών και βρέθηκε έπειτα από 10 χρόνια

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 00:44
UPD:01:00
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σάντα Άνα συνελήφθη με τις κατηγορίες  της απαγωγής και του βιασμού ο Ισίντρο Γκαρσία, ο οποίος διατηρούσε σχέση με την κοπέλα όταν αυτή ήταν 15 ετών.

A- A A+

Ένα κορίτσι που είχε απαχθεί σε ηλικία 15 ετών βρέθηκε ζωντανό έπειτα από 10 χρόνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Συνελήφθη ο 41χρονος φερόμενος ως απαγωγέας της.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το κορίτσι εξαφανίσθηκε το 2004 από το σπίτι της στην Καλιφόρνια και μόνο του επικοινώνησε με την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι κρατείται παρά τη θέλησή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σάντα Άνα συνελήφθη με τις κατηγορίες  της απαγωγής και του βιασμού ο Ισίντρο Γκαρσία, ο οποίος διατηρούσε σχέση με την κοπέλα όταν αυτή ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Γκαρσία αφού επιτέθηκε στη μητέρα του κοριτσιού, νάρκωσε την 15χρονη και τη κλείδωσε στο γκαράζ του σπιτιού του.

Τους μήνες που ακολούθησαν έδωσε νέα ταυτότητα στο κορίτσι και χρησιμοποίησε ψυχολογική και σωματική βία αποτρέποντάς τη από το να δραπετεύσει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Γκαρσία ο οποίος ζούσε με τη μητέρα του κοριτσιού, νάρκωσε την 15χρονη την πήρε από το σπίτι της και την κλείδωσε στο γκαράζ του σπιτιού του.

Τους μήνες που ακολούθησαν της έδωσε νέα ταυτότητα, ενώ  χρησιμοποίησε ψυχολογική και σωματική βία αποτρέποντάς τη από το να δραπετεύσει.

EURONEWS

Σύμφωνα με το BBC o Γκαρσία είχε πείσει το κορίτσι ότι η οικογένειά της είχε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια για να τη βρει, ενώ της έλεγε ότι εάν επέστρεψε πίσω στους γονείς της και γινόταν γνωστό το συμβάν τότε οι αρχές θα τους απέλαυναν.

Η κοπέλα ήρθε σε επαφή με την αστυνομία αφού πρώτα εντόπισε την αδελφή της στο Facebook, η οποία και την ενθάρρρυνε να δραπετεύσει.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, η 25χρονη δήλωσε στις αρχές ότι ο Γκαρσία την ανάγκασε να τον παντρευτεί το 2007 και μαζί απέκτησαν ένα παιδί το 2012.

Πηγή: BBC, Associated Press, Washington Post

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή