Οι Κάννες σε ρυθμούς των Spandau Ballet

Παρουσίασαν ταινία που περιγράφει την πορεία τους
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 17:39
UPD:17:39
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

Το διάσημο συγκρότημα της βρετανικής ποπ, Spandau Ballet, το οποίο έλαμψε τη δεκαετία του ΄80 βρέθηκε στις Κάννες για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Soul Boys of the Western World», που περιγράφει την πορεία του.

Σκηνοθέτης είναι ο Τζορτζ Χένκεν, ο οποίος διηγείται την ιστορία του πώς μια μπάντα της εργατικής τάξης του Λονδίνου κατάφερε να ξεπεράσει τα βρετανικά σύνορα και να γίνει παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο.  Στο φιλμ χρησιμοποιούνται, πέρα από αρχειακό υλικό, ερασιτεχνικά βίντεο που είχαν γυριστεί εκείνη την εποχή, αλλά και ανέκδοτες φωτογραφίες και ηχογραφήσεις.

Ιστορία πολύχρονης φιλίας και κοινών στόχων

Ο Μάρτιν Κεμπ, ο Στιβ Νόρμαν και ο Τόνι Χέντλεϊ θεωρούν ότι ακόμη κι αν κάποιος δεν ήταν φαν της μπάντας, θα λατρέψει το ντοκιμαντέρ, καθώς πέρα από τη μουσική περιγράφει μια ιστορία πολύχρονης φιλίας και κοινών στόχων.

«Η ιστορία του συγκροτήματος είναι πραγματικά ξεχωριστή, γιατί δημιουργηθήκαμε από το πουθενά και κατακτήσαμε την κορυφή. Η ταινία θα αρέσει στους θεατές, γιατί έχει να κάνει κυρίως με τη φιλία. Πώς αυτή ξεκίνησε, πώς μερικές φορές διαλύθηκε και πώς αν είσαι αρκετά τυχερός, ξεπερνάς τα προβλήματα και ξαναβρίσκεσαι με τους άλλους» δήλωσε ο Μάρτιν Κεμπ. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο πλαίσιο της Αγοράς του Φεστιβάλ των Καννών ενώ οι Spandau Ballet δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν και κάποια από τα τραγούδια τους στην Κρουαζέτ.

Στα σημαντικότερα σχήματα της New Romantic σκηνής

Το βρετανικό συγκρότημα ξεκίνησε την πορεία του το 1976. Μαζί με τους Duran Duran ήταν δύο από τα σημαντικότερα σχήματα της New Romantic σκηνής, και μπορεί να μην είχαν την επιτυχία των δεύτερων, ωστόσο, τραγούδια τους όπως το «Through The Barricades», το «Gold» και το «True» θεωρούνται κλασικά των 80’s. Το συγκρότημα είχε διαλυθεί το 1990 αφού υπήρχαν διάφορα προβλήματα στις σχέσεις των μελών του, αλλά επανενώθηκαν το 2009. Η ταινία «Soul Boys of the Western World» θα ξεκινήσει να προβάλλεται  στους αγγλικούς κινηματογράφους τον Οκτώβριο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς