ΗΠΑ: Δεν έχουμε στοιχεία για πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Από τα σύνορα με την Ουκρανία
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 13:22
UPD:13:24
REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA ανέφερε νωρίτερα ότι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις οι οποίες έλαβαν μέρος, σε ασκήσεις οι οποίες διεξήχθησαν σε τρεις ρωσικές επαρχίες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είναι ήδη έτοιμες να επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους.

A- A A+

Οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει συγκεκριμένες κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία αλλά όχι μια πλήρη απόσυρση, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Στρατού Τζον ΜακΧιού την Τετάρτη.

«Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχει κίνηση στρατευμάτων, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται, είτε μέσω του Πενταγώνου είτε μέσω του πηγών του ΝΑΤΟ, ότι υπάρχει συνολική αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων με απομάκρυνσή τους από θέσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», δήλωσε  ο κ. ΜακΧιού, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στην Εσθονία, την οποία επισκέπτεται.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA ανέφερε νωρίτερα ότι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις οι οποίες έλαβαν μέρος, τις τελευταίες εβδομάδες, σε ασκήσεις οι οποίες διεξήχθησαν σε τρεις ρωσικές επαρχίες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είναι ήδη έτοιμες να επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή